A Tudástár a letölthető dokumentumok menüpontban a kisvállalkozások számára is tartalmaz egy blokkot, a legfontosabb szabályzataik elkészítését támogatva. A szabályzatok könnyen áttekinthetők, egyszerűen használatba vehetők.

A néhány dolgozót alkalmazó, vagy újonnan alapított vállalkozások számára – a regisztrációt követően – a szabályzatokat kérdőívek alkalmazásával azonnal használatba vehető formába hozzuk, 10.000,- Ft + áfa / szabályzat áron.

Részletes ajánlat

A mikrovállalkozásoknak ajánlott egyszerűsített szabályzatmintáink testre szabását kizárólag regisztrált partnereink rendelhetik meg a fenti kedvezményes áron

Testreszabás megrendelése

Minta kérdőív

Elérhetőségeink a Kapcsolat menüpontban


Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény alapján a kötelezettségek megszegése esetén a nem természetes személy adózót az adóhatóság ötszázezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújthatja.

A szabályzatok elkészítésének kötelezettségét a Számviteli Törvény írja elő:

Sztv.14.§(11): Az újonnan alakuló gazdálkodó a (3)-(4) bekezdés szerinti számviteli politikát, az (5) bekezdés szerint elkészítendő szabályzatokat a megalakulás időpontjától számított 90 napon belül köteles elkészíteni. Törvénymódosítás esetén a változásokat annak hatálybalépését követő 90 napon belül kell a számviteli politikán keresztülvezetni.

Sztv.14.§(12): A számviteli politika elkészítéséért, módosításáért a gazdálkodó képviseletére jogosult személy felelős.

Az egyszerűsített éves beszámolót készítő (mikro)vállalkozások esetében ez minimálisan a következő szabályzatokat jelenti:

1. Számviteli politika, és ennek keretében: 

2. Eszközök és a források leltárkészítési és leltározási szabályzata;

3. Eszközök és a források értékelési szabályzata;

4. Pénzkezelési szabályzat.